– Dette er et produkt samvittighetsfulle foreldre kjøper for å sikre sine små. Da må vi kunne stole på at det oppfyller hensikten. Det er derfor svært alvorlig at produsenten har oppdaget en feil, men ikke gjort noe for å rydde opp, sier fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet.

Produsenten sier at de norske forhandlerne ble informert om problemet i januar.

Mulig feil i beltestrammingsmekanismen

Feilen gjelder mekanismen som sørger for at barnet sitter trygt i setet ved et sammenstøt.

Den åpne beltestrammemekanismen kan vise seg å ikke holde beltet stramt, og dermed risikerer man at barnet ikke holdes skikkelig på plass i stolen ved kollisjon, rundvelt eller andre dramatiske situasjoner, opplyser Forbrukerrådet.

Setene som kan ha feilen, er produsert fra februar til desember 2015, og det er solgt flere enn 700 av disse setene i Norge. Totalt ble det produsert 7000 slike stoler i denne perioden.

Manglende informasjon

Ifølge Forbrukerrådet ble norske forhandlere informert om problemet 7. januar i år, men verken butikkene eller Concord har gjennomført noen informasjons- eller tilbakekallingskampanje.

Forbrukerrådet vil nå se nærmere på om forbrukerne er godt nok sikret når alvorlige feil oppdages.

Rådet mener en produsent eller butikk må ha plikt til å informere forbrukerne i slike tilfeller.

– Den forsiktige linjen selskapet har fulgt her, er definitivt ikke bra nok. Når du selger et produkt som skal være en trygghet for barna våre, har du et særlig ansvar, sier Instefjord.

– Innenfor grensene

Stefanie Ruff i Concord GmbHs produktutviklingsavdeling opplyser til Forbrukerrådet at samtlige norske forhandlere av Concord-stoler ble informert om problemet 7. januar, men at det ikke er blitt gjennomført noen kampanje for tilbakekalling eller informasjon om feilen til forbrukerne.

Concord har imidlertid laget en detaljert veileder som viser hvordan man kan sjekke barnesetet og eventuelt ettermontere en såkalt smussavviser på beltestrammemekanismen.

Concord skriver i en epost til NTB at feilen som er funnet er innenfor de juridiske grensene som er satt. De legger til at de hele tiden har vært åpne og informert om den mulige feilen ved seks anledninger i desember 2015 og januar 2016.

 

Les også: Ny finansdirektør i DNB

- Det er ekstrem usikkerhet i markedet nå

Forelska i sjefen

 

Se DNtv:

- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.