500 Nordics, som skal investere totalt rundt 130 millioner norske kroner i nordiske oppstartsbedrifter, at det har valgt ut sine tolv første selskaper.

Av de tolv er ni av selskapene norske (se liste i faktaboks).

500 Nordics er det nordiske datterselskapet av oppstartsinvestoren 500 Startups, der Silicon Valley-investoren Sean Percival er partner. Percival er tidligere markedssjef i MySpace.

Intensivt program

De tolv selskapene skal fra 18. januar til 15. februar gå gjennom et intensivt akselereringsprogram, støttet av 500 Nordics.

Interessert i mer gründerstoff? Les flere saker på DNgründer.

Målet er at selskapene raskere skal være klare til å tiltrekke investeringer fra større oppstartsinvestorer.

I pressemeldingen skriver den tidligere MySpace-sjefen Percival at han, og norske Stina Liland Nysæther skal lede programmet.

Mot hjelpen, skyter 500 Nordics inn kapital i selskapene.

– Dette er et program der vi får tilgang til mentorer fra USA og andre steder i verden, sier gründer Erik Sandsmark i Graphiq Design Collective, som er en av tolv utvalgte selskaper.

– Programmet har fokus på det å rigge oppstarten for vekst, og målet deres er at vi skal bli klare for enda større akseleratorer, sier Sandsmark.

Sandsmark vil ikke si hvor mye 500 Nordics går inn med i Graphiq Design Collective.

Tidlige steg

– For oss er det viktig å få en bedre forståelse for hvordan vi skal vokse fort. Målet er at dette skal hjelpe oss til å være klar for enda større akseleratorer innen seks til tolv måneder, sier Sandsmark.

Sandsmarks medgründer, Jakob Palmers, har pitchet Graphiq Design collective i DNgründers pitchekonkurranse (saken fortsetter under videoen).

Vil ta jobber hjem til Norge
Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere å finne billige frilansdesignere i Norge.
01:17
Publisert:

Flytter til Opera

Silicon Valley-investorene har samtidig inngått en avtale med Opera, som både vil stille med lokaler og støtte i form av mentorhjelp, nettverksbygging og tilbakemeldinger på pitching.

500 Startups begynte som oppstartsinvestor, eller venturekapitalinvestor, i Silicon Valley i USA. Til nå har selskapet investert omtrent 200 millioner dollar i over 1.300 selskaper i 50 land. Det tilsvarer omtrent 1,7 milliarder kroner.

500 Nordics har ikke besvart DNs henvendelser mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.