Rapporten fra Velferdsforskningsinstituttet Nova ved Oslomet viser en trend blant eldre mellom 60 og 80 år, skriver Vårt Land.

Trenden er at antall flyttinger til aldersvennlige boliger har økt med 67 prosent siden 2008 for denne aldersgruppen.

Forskerne mener at dette kan bidra til å redusere utgiftene til omsorgstjenester ettersom det er på grunn av god helse at stadig flere velger å flytte til en leilighet.

Kan få konsekvenser for unge på boligmarkedet

– Eldre generasjoner er blitt mer vant til å flytte, noe som er en positiv endring både for dem og boligmarkedet, sier NOVA-forsker Jardar Sørvoll. Han tror man kan forvente at flere eldre også flytter i fremtiden.

Denne trenden kan imidlertid slå negativt ut for unge som skal inn på boligmarkedet: Det blir økt konkurranse om boligene.

– Det kan være vanskeligere for unge å komme inn på boligmarkedet, i og med at de eldre er etablerte og kan betale høyere summer. Eldre driver prisene opp, og de yngre blir presset ut, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til avisen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.