De dramatiske opplysningene gjorde at Røkke umiddelbart ringte til Lund. I løpet av telefonsamtalen bekreftet Lund at han vurderte å ta Statoil-jobben, stikk i strid med hva Molde-milliardæren hadde oppfattet, skriver VG.

Hans reaksjon da det gikk opp for ham at han kunne miste Lund, beskrives ifølge avisen som en kombinasjon av frustrasjon, sorg, skuffelse og sinne. Men også stolthet.

Ukjent tipser
VG har ikke brakt på det rene hvem som tipset Røkke og hans folk om at Lund kunne være i ferd med å forsvinne. Dermed er det også umulig å si om hensikten med tipset til Røkke var å øke sjansen for at Lund ville si ja til Statoil-jobben, eller hjelpe Røkke til å finne en ny toppsjef raskt.

Natt til søndag skal Røkke ifølge avisen ha ringt rundt til styremedlemmer i Aker Kværner. Målet var å sikre klarering fra sitt styre til å tilby Inge K. Hansen jobben. Bare timer senere, søndag morgen klokken ni, fikk Hansen tilbudet per telefon. Senere samme dag takket han ja.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.