Jan Petter Sissener skulle få millionene til å yngle da han for tre år siden startet opp fondet Sissener Sirius. Det gikk lenge svært bra for den erfarne finansmannen – inntil ifjor, skriver Dagens Næringsliv.

Da endte det med et urealisert tap på nesten 100 millioner kroner, for fondet som har i overkant av en halv milliard kroner investert i store, nordiske, hovedsakelig energirelaterte selskaper.

– Det er ingen grunn til å juble for fjoråret, men vi ikke skammer oss ikke, sier Sissener på telefon fra Italia.

Siden starten, har fondet levert dårligere avkastning enn de største selskapene på Oslo Børs.

Ved utgangen av 2011 var 21,5 prosent av investeringsselskapets forvaltningskapital tapt. Mens Oslo Børs var ned ti prosent og fondsindeksen på Oslo Børs var ned 18,3 prosent på året, var altså Sisseners fond enda dårligere.

– Vi er ikke stolte av over 20 prosent av forvaltningskapitalen er borte, sier forvalteren, som selv eier snaue 20 prosent av fondet.

Sissener Sirius skulle opprinnelig avvikles i juni 2012, men fondet har nå utvidet investeringshorisonten med tre nye år.

Fondet har hatt en avkastning på 15 prosent per februar, ifølge siste månedsrapport,(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.