Det er nær fem år siden Jan Petter Sissener og kona Helle overtok den over 300 kvadratmeter store leiligheten i det nybygde eksklusive sameiet på Voksenåsen i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

I det lille sameiet flyttet også meglernestor Pål Frimann Nordgreen og kona inn, samt tidligere shippingsjef i Nordea, Carl Erik Steen.

Alle tre betalte ifølge DN mellom 17 og 20 millioner kroner for leilighetene i det lille sameiet som dermed var fullt.

Nå sitter de sammen i Oslo tingrett da vil ha erstattet 1,6 millioner kroner som de punget ut av egen lomme for å fikse på murer som var gått i oppløsning, varmekabler som ikke virket og fliser som hadde sprukket.

- Kverulanter
Utbyggeren av leilighetene, Per Pracek, mente han tok alle forbehold.

– Vi brukte Opak hele veien. Vi hadde en konsulent derfra som sjekket alt under byggingen. Når man bygger i det prissjiktet som vi gjorde, så vet man at man kan treffe kverulanter med god adgang til advokater, sa han før rettssaken startet igår.

Pracek, som selv bodde i leiligheten før den ble solgt til Carl Erik Steen, innfridde en rekke av kravene Sissener og Nordgreen kom med etter at de flyttet inn. Blant annet ble det gjort forsøk på å fikse kjølingen i vinkjelleren og til kjølerommet på kjøkkenet til Sissener.

– Det der fikk de ikke noe greie på, sa Sissener, som til slutt rev ut innmaten i både kjølerom og vinkjeller for å bygge de opp på nytt.

Vann på eikegulvet
Sissener fikk vannlekkasje fra taket og ned på det oljede eikegulvet i heltre på grunn av utett pipe. Tilsammen krever Sissener at utbygger blar opp 284.000 kroner for dette, en sum som kommer i tillegg til de 1,6 millioner kronene de tre leilighetskjøperne krever.

– Ifølge en ekspert på gulv, så var det kun noen flekker på to planker som skyldes vannlekkasjen. De andre flekkene på gulvet skyldes manglende vedlikehold. Så istedenfor en regning på 120.000 kroner, kunne de to plankene vært fikset for 4000 kroner, sa BNbanks advokat Harald Kornelius Strømstad i retten.

Årsaken til at det er BNbank som er blitt leilighetskjøpernes motpart i retten, er at selskapet som utbyggerne Pracek etablerte i forkant av utbyggingen gikk konkurs i oktober 2010 som følge av kravene fra beboerne.

Les om hva du må sjekke når du overtar bolig på side 21 i Dagens Næringsliv onsdag.


Les også: - Jeg kan være ganske sta når jeg føler meg lurt

<b>- Kjøper leiligheter usett</b>

<b>Førkrakk-temperatur i boligmarkedet </b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.