Det har skapt stor uro blant enkelte aksjonærer etter meldingen om at DNO ikke har fått eksportlisens.

Les mer: - DNO har ikke fått eksportlisens

Men det var ikke bare selve lisensen det ble uro om. Nyhetsbyrået Reuters meldte at all råolje som produseres i Irak, inkludert DNOs, skal gis (handed over to) til Somo, det statlige oljeeksportselskapet, for eksport. Nyhetsbyrået siterte en epost fra Iraks oljeminister Hussain al-Shahristani.

Forskjellig ordvalg
Det konkurrerende nyhetsbyrået Bloomberg laget derimot en sitatsak fra Reuters-meldingen hvor de skriver at "All råolje produsert i Irak skal bli solgt til det statlige oljemarkedsselskapet for eksport".

Dermed startet uroen rundt skjebnen til DNOs Irak-olje.

- Ikke noe nytt
DNO-analytiker Marius Gaard i Carnegie mener det ikke er noe nytt i DNO-meldingen.

- Det oljeministeren mener er det han alltid har sagt - at produksjonsdeling er ulovlig og at DNO skal få en fast sum for å produsere. Derfor tror jeg han sier at oljen skal gis til Irak og at DNO dermed får en "fixed price".Det har oljeministeren alltid sagt - at utenlanske oljeselskaper ikke skal ha en andel av produksjonen, men få en fast pris. Det han sier er ikke noe nytt, det er den samme retorikken som er blitt brukt i flere måneder, sier Gaard til DN.no



Hva tror du om skjebnen til DNOs Irak-olje blir? Debatér saken under!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.