De to mektige regjeringskvinnene topper listen foran Statoil-sjef Eldar Sætre, som inntar den siste pallplassen i vurderingen, som er gjort for Stavanger Aftenblad. Statsminister Erna Solberg sier slike målinger sier mer om dem som lager listen enn dem som står på den, men hun synes det er rett og rimelig at hun og regjeringskollega Jensen havner øverst.

- Det er alltid riktig i et demokrati at de folkevalgte har mest makt, sier Solberg. Samtidig understreker hun at selv om regjeringen og Stortinget står for rammebetingelsene, har hun ikke noe ønske om å detaljstyre oljebransjen.

Forrige gang Offshore Northern Seas (ONS) ble arrangert, for to år siden, havnet daværende Statoil-sjef Helge Lund på topp. Hans etterfølger Eldar Sætre må altså se de to statsrådene gå forbi ham.

Bak Sætre følger Petroleumstilsynets direktør Anne Myhrvold, og Statoil-sjefens kollega og underordnede, Arne Sigve Nylund, som er sjef for norsk sokkel i det delstatlige selskapet. Lenger ned på listen er både fagforeninger og NHO representert.

Offshorekonferansen starter i Stavanger mandag og pågår frem til torsdag.

Les også:

Hevder det blir tatt ut tiltale mot Sør-Afrikas finansminister

Akutt kokkemangel i Sverige  

ONS fokuserer på overganger i oljebransjen  

Minstepensjonistene får mer  

Se DNTV:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.