Under åpningen av innovasjonskonferansen Oslo Innovation Week la næringsminister Monica Mæland og finansminister Siv Jensen frem regjeringens gründerplan; «Gode idéer – Fremtidens arbeidsplasser».

Bevilger 400 millioner

Planen bevilger 400 millioner kroner i tiltak for å gjøre det enklere å lykkes som gründer i Norge. I tillegg til å støtte det norske gründermiljøet, er ett av målene å tiltrekke seg flere utenlandske aktører, både selskaper og investorer.

Ovenfor DN trekker Mæland trekker frem tre hovedtrekk i planen som skal gjøre Norge til et «bedre gründerland»:

  • Gjøre tilgangen på kapital enklere
  • Gjøre entreprenørskap og innovasjon til en del av utdanningen i Norge
  • Skape en kultur for å heie på gründere og akseptere at ikke alle lykkes.

- Mange skal mislykkes

Næringsministeren mener det i dag er en kultur i Norge der for mange frykter å feile, og håper gründerplanen skal bidra til å endre disse holdningene.

- Det er for mange som tenker at det er skammelig å mislyktes, i stedet for å se på det som en viktig erfaring, sier Mæland.

- Mange gründere skal mislykkes, det viktige er at de gjør det i en så tidlig fase som mulig av bedriftens liv, sier hun.

Har du tips til gode gründerhistorier? Ta kontakt med DN på tips@dn.no.

Les også på DN.no:

Oljeserviceselskap sier opp 300 ansatte i Norge

Fortsetter sanksjonene mot Russland

Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen  

Se DNTV:

Her er den nye Iphone 6s

Her er den nye Iphone 6s
Vi har pakket opp og sett på Apple sin siste lansering
01:02
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.