Tom Henning Slethei, gruppeleder for Frp i Sola kommune er redd for at Frp i regjering er på full fart bort fra egen politikk når det gjelder oljepengebruk. For grasrota i partiet, mener han det vil være helt avgjørende Frp i kommende statsbudsjett viser klare tegn på at deler av oljeformuen investeres i vei og infrastruktur.

Høyre/Frp-regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 blir lagt frem av finansminister Siv Jensen onsdag 8.oktober.

– Min store frykt er at Frp går fra en rolle der vi utenfor regjering var det eneste partiet som kritiserer handlingsregelen, til nå å havne i en situasjon der vi er det fremste partiet som forsvarere den, sier Slethei til DN. Han viser til DNs artikler om at diskusjonen om handlingsregelen er i full gang, men da med andre enn Frp i førersete.

Handlingsregelen

Både Venstre og Kristelig Folkeparti har tatt til orde for å endre handlingsregelen til at tre prosent av oljeformuen, ikke dagens fire, skal kunne fases inn i økonomien. Han viser til at Frp faktisk står for en politikk som vil tillate langt høyere oljepengebruk enn dagens handlingsregel tilsier.

– Jeg vil minne mine partifeller og statsråder i regjeringsapparatet om hvilket parti de representerer og hva som er Frps politikk. De må ikke være svake, men stå hardt på Frps politikk og huske hva partiet har stått for de siste årene i den økonomiske politikken, sier Slethei, som er tidligere varaordfører i Sola kommune.

– Når representanter for Venstre og KrF argumenterer med at økt oljepengebruk er usolidarisk mot kommende generasjoner, vil jeg spørre om det er mer solidarisk å investere for å bygge eget land og infrastruktur enn å øke aksjeandelene i utlandet eller kjøpe mer bygg i utlandet

Oljeinvesteringer

Han vil avvente og se hva Frp-leder og finansminister Siv Jensen kommer med i statsbudsjettet, men han er urolig for at resultatet blir langt unna det partiet egentlig står for. Han påpeker at med et fall i oljeinvesteringene på norsk sokkel fra ca 230 milliarder i 2014 til varslede 180 milliarder i 2015 mener at nå, som under Finanskrisen, vil det være riktig å handle motkonjunkturelt å øke investeringene som et mottrekk til det eneste og største fallet i oljeinvesteringene på over 10 år.

Siv Jensen ønsker ikke å kommentere saken. Hun viser til at statsbudsjettet kommer 8. oktober.

Les også:

Norges største minnesmerke over en fiasko  

Ryanair inngår billettsamarbeid med stordistributør

Sjekk den nye favoritten fra Mercedes  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.