Finansminister og Frp-leder Siv Jensen er oppgitt over at Ap-topp Lisbeth Berg-Hansen sier hun ikke klarer å betale formuesskatten med bare stortingslønna.

Den tidligere fiskeriministeren sa til Dagens Næringsliv torsdag at hun ønsker å endre formuesskattens innretning.

Sammen med sine tre barn eier hun 11 prosent av storoppdretteren Sinkaberg-Hansen gjennom JMJ Invest, og får et utbytte på 3,8 millioner kroner etter fjoråret.

– Hva vi tar ut av JMJ Invest, har vi ikke helt klart, men noe må vi ta ut for å betale formuesskatten. Det holder ikke med stortingslønn, for å si det sånn, da blir det ikke noe til salt i maten, sa Berg-Hansen.

- Virker merkelig

I Dagbladet fredag spør Siv Jensen om det er en egen moral for Ap-toppene etter at partiet i valgkampen i fjor høst hevdet at formuesskatten var skatteamnesti for de rike, og at norsk næringsliv ikke var rammet av dette.

– Da sa Jens Stoltenberg: «Å fjerne formuesskatten er et treffsikkert grep for å øke forskjellene. De rike får mer.» Da virker det merkelig at Lisbeth Berg-Hansen plutselig vil endre noe partiet har vært så bastant på å beholde, sier Jensen til Dagbladet.

Overfor Dagens Næringsliv sa Berg-Hansen riktignok at formuesskatten er den eneste skatten som treffer de aller rikeste. Hun er tilhenger av fordelingseffekten, men ønsker mer likebehandling. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.