Partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) fortsetter som statsminister og finansminister, mens partileder Trine Skei Grande (V) blir ny kulturminister i den blågrønne regjeringen som viste seg for første gang på Slottsplassen etter et kort statsråd onsdag ettermiddag.

En tydelig stolt ny regjering ble møtt av smilende venner da de presenterte seg på Slottsplassen klokken 14.17. Etter klemmer og håndtrykk ble statsrådene overrakt blomsterbuketter. Aller flest ble det til Venstre-lederen, som slet med å få plass til alle bukettene.

– Hvordan skal jeg kunne bære alt dette, sa Grande, som endte med å få bærehjelp av statsminister Erna Solberg.

Trepartiregjeringen må fortsatt finne støtte blant minst ett av de større partiene på Stortinget for å sikre flertall for sine forslag. Og den nye regjeringsplattformen som ble lagt fram på Jeløya i Østfold søndag, bærer bud om at det ikke alltid er det tidligere samarbeidspartiet KrF de blåblå vil henvende seg til.

Venstre, som så vidt fikk over fire prosent oppslutning ved stortingsvalget høsten 2017, får tre statsråder i den utvidede Solberg-regjeringen. Grande får med seg nestleder Ola Elvestuen som blir klima- og miljøminister. Den andre nestlederen, Terje Breivik, blir igjen på Stortinget og rykker opp til parlamentarisk leder for Venstres stortingsgruppe.

- To ganger minister i slekta er ikke hverdagskost, iallfall ikke for slekta vår!
Stolte foreldre og nær familie hadde møtt opp for å overrekke blomster til nye og gamle statsråder på Slottsplassen.
01:36
Publisert:

Iselin Nybø forsvant ut av Stortinget i fjor høst. Nå får hun et comeback i rikspolitikken som statsråd med ansvar for høyere utdanning og forskning i et oppsplittet Kunnskapsdepartement.(Vilkår)

Hareide: Spesielt glad for én ny statsråd
Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide mener verden står overfor to store utfordringer. Nå er han spesielt glad for at en av utfordringene får egen statsråd,
00:42
Publisert: