Tidligere konsernsjef Atle Eide måtte ta sin hatt og gå fra verdens største lakseoppdretter i slutten av august 2007, etter at selskapet de to foregående kvartalene hadde levert svært skuffende resultater.

Les også: - Jeg har ikke fått sparken

Måtte gå: Atle Eide
Måtte gå: Atle Eide
Nå tar Åse Aulie Michelet over sjefsstolen i oppdrettsgiganten, som er blitt straffet hardt på børsen i 2007. Aksjekursen har falt nesten 40 prosent i året som gikk, mens stiger hele 11 prosent til 3,87 kroner i dag.

Michelet tror hennes globale erf#229 er årsaken til at hun ble plukket ut til denne jobben.

Spennende
- Jeg har lang ledererf#229 internasjonalt, og dette er jo et globalt system. Dette er et veldig spennende selskap som er norsk, det er veldig viktig i Norge og har et globalt nedslagsfelt, sier Michelet til DN.no.

Men hva som blir førsteprioritet å ta fatt i for å stable selskapet på bena igjen, vil hun ikke ut med.

- Det er altfor tidlig å komme med en programerklæring, men jeg synes selskapet virker kjempespennende, sier den påtroppende toppsjefen.

- Jeg synes fisk og denne næringen er interessant og nyttig, som det er stort behov for. Næringen er dessuten i stor utvikling. Det er en internasjonal vekstbransje, og det er kjempeviktig for meg. Jeg har alltid drevet på en stor arena i mange land, sier hun.

Biologisk kompetanse
Michelet har ingen erf#229 fra fiskeoppdrettsbransjen, men mener selv at hennes medisinske bakgrunn kan komme til nytte. Marine Harvest har slitt mye med sykdommer, først og fremst i Chile men også i Norge.

- Jeg tror det er nyttig å ha biologisk kompetanse og forskningsmessig bakgrunn i denne bransjen, for å forstå problemene. Men alle store selskaper har nok sine utfordringer, sier hun.

Aulie Michelet tar over jobben 1. mars 2008, og kommer fra stillingen som globalt ansvarlig for all produksjon i GE Healthcare Medical Diagnostics og administrerende direktør i GE Healthcare AS.

Aulie Michelet har hatt ulike internasjonale lederstillinger i Nycomed AS og Nycomed Amersham siden 1979 innenfor både markedsføring og forskning. Hun har blant annet vært forskningsdirektør Medisinsk Biologi og direktør Produksjon.

Hun opplyser at det er en god stund siden styret tok kontakt med henne.

- Sånne prosesser tar litt tid, mange har vært involvert, sier hun.

Hvilken lønn hun får vil hun ikke ut med.

- Men jeg er fornøyd med alt, sier hun.

Fornøyd styre
Hun er styremedlem i Orkla og har tidligere hatt styreverv i en rekke selskaper, deriblant gjødselsgiganten Yara og Eksportfinans.

- Styret i Marine Harvest er svært tilfreds med at vi får Åse Aulie Michelet som ny konsernsjef i selskapet. Hun er en usedvanlig godt kvalifisert leder som forener nødvendig markeds, kunde- og resultatfokus med en utpreget evne til å lede og forstå mulitkulturelle organisasjoner, sier styreleder Svein Aaser i Marine Harvest i en kommentar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.