Det opplyses i en melding onsdag.

Han etterfølges av Alan Brunnen, som har vært leder for den regionale subseavirksomheten i Aberdeen siden 2009. Han har vært i Aker Solutions siden 2006, og i bransjen i nesten 30 år. Brunnen vil også være ansvarlig for subsea-virksomheten i Brasil.

"Denne virksomheten meldte om betydelige kvalitetsproblemer knyttet til leveringer i andre kvartal. En erfaren arbeidsgruppe ledet av COO Per Harald Kongelf er mobilisert for å støtte, og den nyutnevnte subsea-sjefen for Brasil Egil Bøyum evaluerer og adresserer forholdene. Dette arbeidet pågår", heter det i meldingen.

Umbilicals blir nå et nytt forretningsområde, som fortsatt vil ledes av Tove Røskaft. Dette området utgjør rundt 20 prosent av det tidligere subsea-området.

"Dette bringer større synlighet for umbilicals, som er en av Aker Solutions nøkkellinjer innen subsea. Selskapets to umbilical-produksjonsanlegg i Moss, Norge og Mobile, USA, betjener et raskt voksende globalt marked", heter det i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.