Dagens nyhet om at konsulentselskapet Boston Consulting Group foreslår å nedbemanne Dagbladets redaksjon med mellom 50 og 60 årsverk, har slått ned næremst som lyn fra klar himmel blant de ansatte

Visste ingenting
Ifølge Journalisten visste nesten ingen i Akersgata noe om hvor omfattende slankeforslag som skulle komme.

– De Dagbladet-ansatte er sjokkerte, sier redaksjonsklubbens leder Ulf André Andersen til Journalisten.

Han ante ingenting om forslagene fra BCG, men regner med å få vite mer på et allmøte som arrangeres i formiddag. Han sier videre at han foreløpig vil være forsiktig med å uttale seg, men at han lurer på om framgangsmåten her representerer et brudd på bestemmelsene om informasjonsplikt i Hovedavtalen.

Skal informere
Det er imidlertid klart at Dagbladets ledelse skal være kjappe med å informere de ansatte i slike saker. Reglene er helt klare på at klubbene skal informeres uten opphold i saker som angår bemanning eller andre vesentlige forhold.

Etter allmøte skal det være klubbmøte for redaksjonen i Dagladet.

Heller ikke lederen for Norsk Grafisk Forbund i Dagbladet, Knut Øygard, har fått noen informasjon om kuttplanene. Han er heller ikke kjent med at det foreligger konkrete forslag til nedbemanninger innen grafisk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.