Norwegian vil revolusjonere flytrafikken mellom kontinentene, skriver epn.dk.

Allerede over nyttår vil Norwegian selge tur-retur-billetter helt ned til 2000 kroner til New York og 3.000 kroner til Bangkok, fra Oslo og Stockholm. Det er ifølge avisen halv pris fra dagens nivå.

Årsaken er at den nye Boeing 787 Dreamliner gir helt andre muligheter for å fly billig på de lange strekningene.

Norwegian er blant de aller første til å benytte den nye flytypen, som både flyr lenger og bruker mindre drivstoff, samtidig som komforten til passasjerene er vesentlig bedre.

- En "game changer"

-Dreamlineren er en "game changer" i luftfarten. Flyet endrer spillereglere, og det vil bety en ny dagsorden for den oversjøiske trafikken. Det blir både billigere, raskere og mer behagelig å fly langt, og i de kommende årene vil det komme masse lavpristrafikk mellom kontinentene, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til epn.dk.

Så langt har ingen flyselskaper lykkes med å tjene penger med lavpris på langrutene. Skeptikerne har da også vanskelig for å tro at det er mulig å tjene penger ved å selge billetter til så lave priser som Norwegian planlegger. Men det avviser Kjos.

- Kostnadene ved å operere en Boeing 787 Dreamliner er opp mot 50 prosent lavere enn ved mange av de eksisterende flyene på langrutene. Det alene betyr en besparelse på 50 millioner kroner per fly per år, sier Kjos.

Les også: Norwegian lurt av Spanias største bank

<b>Norwegian utfordres på hjemmebane</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.