Oslo Børs fikk seg en real trøkk etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten skuffet stort.

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA steg med svært moderate 18.000 personer i juni, mens det på forhånd var ventet en oppgang på 105.000.

ADP- rapporten torsdag kom inn mye bedre enn ventet med en sysselsettingsvekst på 157.000 personer mot ventet 70.000 personer, og markedsaktører hadde håpet dagens sysselsettingstall ville gi en bekreftelse på en gjeninnhenting i amerikansk økonomi. De ble skuffet.

Les også: Overraskende sterke jobbtall fra USA

Nordea nedjusterer Hydro
Norsk Hydro svekket seg markert fredag. Meglerhuset Nordea Markets har nedjustert sitt kursmål fra 55 til 52 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling.

- Vi venter fortsatt at aluminiumsmarkedet går inn i en underskuddssituasjon i år, og at vi dermed får høyere aluminiumspriser. Norsk Hydro er moderat priset og at klart oppsidepotensial i inntektene sine når aluminakontraktene utløper rundt 2015-16, heter det i en oppdatering fra Nordea.

Hydro endte ned 3,8 prosent til 40,1 kroner, omsatt for 291 millioner kroner.

Kværner gjenoppstod
Kværner endte uendret til 14 kroner aksjen på selskapet første handelsdag. Selskapet, som ble skilt ut fra Aker Solutions, prises dermed til rundt 3,8 milliarder kroner.

Meglerhuset Carnegie ventet på forhånd at Kværner ville bli handlet på rundt 15 kroner, men kursen var 14,30 kroner på det høyeste.

- Vi estimerer en EBITDA på 45 millioner kroner i andre kvartal, noe som reflekterer et sterkt bidrag fra Kashagan og Sakhalin, men også avsetninger på Blind Faith og Longview, heter det i en oppdatering fra meglerhuset torsdag kveld.

Videre viser meglerhuset til at selskapet hadde en netto kontantposisjon på 2.995 millioner kroner ved utgangen av første kvartal.

- Vi har estimert en økning på arbeidskapital på 1.439 millioner kroner gjennom 2011. Uansett vil Kværner ha en sterk balanse og en attraktiv prising særlig basert på EV-baserte multipler, heter det.

Aker Solutions var ned 10,6 prosent kroner. Samlet sett er verdien av Aker Solutions og Kværner rundt to prosent høyere enn Aker Solutions sluttkurs torsdag.

Kværner var omsatt for 75 millioner kroner. Aker Solutions endte på 99,90 kroner, omsatt for 269 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,77 prosent til 421,46 poeng fredag. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.