Det kommer frem i børsmeldinger fra selskapene torsdag ettermiddag.

Lerøy Seafood Group ASA har i dag inngått avtale med Aker Capital AS og Aker Capital II AS vedrørende kjøp av 53.501.793 aksjer i Havfisk ASA og 62.293.254 aksjer i Norway Seafoods Group AS.

Lerøy har også forpliktet seg til å kjøpe ytterligere 1.026.632 aksjer i Havfisk fra Fausken Invest AS.

Kjøpene representerer 64,4 prosent og 73,6 prosent av den samlede aksjekapitalen i henholdsvis Havfisk og Norway Seafoods, og omfatter den samlede aksjebeholdningen til Aker Capital AS, Aker Capital II AS og Fausken Invest AS i disse selskapene.

Transaksjonen er gjenstand for finansieringsforbehold og er betinget av sedvanlige vilkår og godkjennelser.

- Styrker Lerøys posisjon

- Disse ervervene vil i vesentlig grad styrke Lerøys posisjon innen det europeiske hvitfisk segmentet og sikrer eierskap og tilgang til mer enn 100.000 tonn råmaterialer av hvitfisk, heter det i en børsmelding fra Lerøy.

- Gjennom Lerøys veletablerte integrerte verdikjede for laksefisk, foreligger et vesentlig potensiale til verdiskapning gjennom en ytterligere utvikling av markedet for hvitfisk og gjennom dannelsen av den ledende leverandøren av fersk/«refreshed» sjømat med et fullt assortiment av sjømatprodukter, heter det videre.

Lerøy har avtalt en kjøpesum på 36,50 kroner per aksje i Havfisk og 1,00 krone per aksje i Norway Seafoods. Kjøpesummen for aksjene betales kontant etter at nødvendige regulatoriske godkjennelser er oppnådd.

Må godkjennes av myndighetene

Gjennomføringen av transaksjonene er betinget av godkjennelser fra Nærings- og fiskeridepartementet og relevante konkurransemyndigheter.

Gjennomføringen utløser et pliktig tilbud for de resterende utestående aksjene i Havfisk på 36,50 kroner per aksje. Lerøy har også til hensikt å gi et frivillig tilbud for de resterende utestående aksjene i Norway Seafoods Group AS til 1,00 krone per aksje.

Det totale vederlaget for samtlige aksjer i begge selskapene vil utgjøre 3,2 milliarder kroner.

Som ledd i finansieringen av transaksjonene, vurderer Lerøy en rettet emisjon av 4.000.000 til 5.000.000 nye aksjer (7,3-9,2 prosent av samlet aksjekapital) og opptil 300.000 egne aksjer.

Ytterligere finansiering i forbindelse med transaksjonen gjøres gjennom eksisterende finansiering og ny gjeld.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?  

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap  

Frykter norsk avgiftssmitte dnPlus  (DN+)

Den nye trendsporten: Fra fotballjente til stjerneskudd i fjelløping på to år  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.