Hittil i år er det eksportert norsk sjømat for til sammen 49,2 milliarder kroner, skriver Norges sjømatråd i en pressemelding. Det er 9,5 milliarder kroner – eller 24 prosent – mer enn i de sju første månedene i fjor.

– Juli var en god sommermåned for norsk sjømateksport. Eksporten av laks og ørret kom på 5,1 milliarder kroner, som er en økning på 28 prosent fra juli i fjor. Selv om eksporten av klippfisk gikk ned i juli, var måneden preget av gode priser for både fersk og fryst torsk, sier Jan Ståle Lauritzen i sjømatrådet.

Også sildeeksporten økte i juli, men en fisk som mange forbinder sterkt med sommeren, nemlig makrellen, ble det eksportert mindre av. Makrelleksporten falt med nesten to tredeler og utgjorde 50 millioner kroner. Tar man med alle månedene siden årsskiftet, er det oppgang også for makrellen, som primært selges til Sør-Korea og Japan. En samlet eksport på 1,2 milliarder kroner er en økning på 22 prosent.

Her serverer de seksretters gourmetjord
I 20 år har den japanske kokken Toshio Tanabe servert fransk sjømat, men nå har han en skitten hemmelighet på sitt kjøkken.
01:42
Publisert:

 

Geir Skeie: Din guide til god sjømat
Dette bør du vite for ikke å bli lurt når du skal kjøpe fisk og skalldyr. Geir Skeie guider deg til den beste sjømaten. Foto/redigering: Henrik D. Meyer
06:35
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.