Sjømatrådet er et statseid PR-byrå som skal få folk til å kjøpe mer norsk sjømat nasjonalt og internasjonalt. I fjor fikk Sjømatrådet 500 millioner kroner i inntekter via markedsavgift på eksport av sjømat.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) har nå sendt ut på høring et forslag om å senke markedsavgiften for blant annet laks. Med fjorårets eksportnivå som grunnlag, innebærer forslaget at Sjømatrådets inntekter kan bli kuttet med opptil 200 millioner kroner fra neste år, skriver Finansavisen.

– Næringen er tjent med en koordinert innsats innen beredskap, markedsinformasjon og fellesmarkedsføring, men vi må sikre at omfanget av Sjømatrådets aktiviteter er tilpasset næringens behov, sier Aspaker.

I et brev til Aspaker før jul i fjor ba Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) om halvering av markedsavgiften. Laksenæringen vil heller bruke sine ressurser på markedsføring av egne merkevarer.

Aspaker viser i høringsnotatet til at forslaget betyr redusert aktivitet for Sjømatrådet, med de konsekvenser det vil innebære for markedsføring, kampanjer og drift. Det har ikke lyktes avisen å få kommentar fra Sjømatrådets administrerende direktør Terje Martinussen.

LES OGSÅ: Statkraft overtar brasiliansk selskap

Leiesoldaten dnPlus

Sirklet inn fra utlandet magasinetPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.