Skagen Fondene har tatt sats for å kuppe makten i det italienske meierikonsernet Parmalat, sammen med svenske Zenit Asset Management og den canadiske forvalteren MacKenzie, skriver Dagens Næringsliv.

«Italiensk næringsliv rystes av et svensk kupp», skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri (DI) i dag.

Med fondsforvalteren Skagen på laget er svenskenes mål å ta kontrollen kontrollen i det italienske meierikonsernet Parmalat.

- Sammen har vi lansert et forslag til styret til generalforsamlingen i april. Vi har etterlyst vekstinitiativ. Parmalat sitter med en stor kontantbeholdning som gir en lav rente i banken. Disse pengene kunne vært brukt på en bedre måte, sier Skagen-forvalter Kristian Falnes til DN.

12 milliarder
Parmalat hadde ved årsskiftet 300 millioner euro i banken. I tillegg hadde selskapet 1,2 milliarder euro plassert i rentebærende papirer. Dette utgjør tilsammen 12 milliarder kroner, over 30 prosent av selskapets børsverdi.

Fondet Skagen Global startet å kjøpe aksjer i Parmalat under den svenske forvalteren Filip Weintraub. Da Weintraub sluttet ifjor, tok Falnes over forvaltningen av fondet, og beholdt Parmalat som en av de største investeringene.

Skagen eier nå aksjer verdt 235 millioner euro (1,8 milliarder kroner) som følge av kraftig kursoppgang.

- Grunnen til at vi har satset på Parmalat er, som i de fleste andre tilfeller, at vi mener selskapet er undervurdert, sier Falnes til DN.

Les også: Kjempebonuser i Skagen Fondene

Lek deg med Din Portefølje!


Slanket Parmalat tilbake på børsen (2005)

Parmalat-skandalen vokser
(2004)

Milliard-underslag i Parmalat (2003)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.