Kristoffer Stensrud gir fra seg ansvaret som ansvarlig forvalter i fondet Skagen Kon-Tiki, men fortsetter som porteføljeforvalter i fondet, opplyser Skagen-fondene i en pressemelding onsdag.

Knut Harald Nilsson tar over hovedansvaret for fondet. Nilsson har vært med å forvalte fondet siden 2006 og har delt ledelsen med Kristoffer Stensrud siden 2014.

- Det er aksjeutvelgelsen som er min store lidenskap. Det er derfor en glede å kunne overlate «papirarbeidet» til Knut Harald, slik at jeg kan bruke all min tid på å finne de beste investeringsmulighetene for kundene i Skagen Kon-Tiki. Ved å foreta disse endringene styrkes arbeidet med å levere bedre avkastning til kundene, sier Stensrud i pressemeldingen.

Stensrud er blant gründerne og hovedaksjonærene i forvaltningsselskapet Skagen as og er selv blant de store investorene i Skagen Kon-Tiki.

Skagen Kon-Tiki er et aktivt forvaltet fond med et globalt investeringsmandat, men som må investere minst 50 prosent av midlene i selskaper i vekstmarkedene i verden. Siden oppstart i april 2002 har fondet en avkastning etter kostnader på 14,3 prosent per år. Avkastningen har imidlertid vært svakere enn referanseindeksen over de siste fem årene.

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

 
- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: