I dag kunne en blid Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønske sine aller første langdistansepassasjerer ombord på flyet mellom Gardermoen og New York. Men premieren hadde en bismak: Lavprisflyselskapet må fly med innleide fly i starten, ettersom Dreamlinerne fortsatt lar vente på seg.

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt Dreamliner-flyet her i dag, sa Kjos til DN.no i avgangshallen: Norwegian-sjef Bjørn Kjos: - Dette liker ikke SAS

Boeing skulle etter planen levere det første Dreamliner-flyet til Norwegian i april, men problemer, blant annet med en battericelle, førte til at Boeing ikke greide å levere til avtalt tidspunkt.

Etter forsinkelser i flere omganger får Norwegian levert sitt første Boeing 787-Dreamlinerfly i slutten av juni, og flyet skal kunne settes inn på langrutene i løpet av august.

Men mye tyder på at Norwegians passasjerer får prøve flyet før dette, skriver Check-in.dk.

Må gi pilotene og kabinansatte trening
Flynettstedet hevder at passasjerer som flyr mellom Oslo og Malaga 1. og 4. august får muligheten til å prøvefly Dreamliner-flyet. Ifølge de internasjonale reservasjonssystemene erstattes nemlig de vanlige Boeing 737-800-flyene av Dreamlinere på Malaga-ruten disse to dagene. Det skjer for å gi piloter og kabinpersonale trening før flyet settes inn i sin ordinære trafikk.

Check-in.dk mener å vite at Dreamlineren settes inn på morgenavgangene fra Oslo klokken 07. Ifølge airlineroute.net forventes Norwegian å legge inn flere Dreamliner-flyvninger i dagene etterpå.

Norwegian selv ønsker ikke å kommentere saken overfor det danske nettstedet.

Les også: Dreamliner er godkjent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.