Mandag braker det løs mellom Økokrim og tidligere styreleder i konkursrammede Marine Subsea, Mårten Rød, skriver Dagens Næringsliv. I en fersk og utvidet tiltale fremgår det at Rød er tiltalt for følgende forhold begått i perioden mars 2007 til og med mars 2011:

  • Grov utroskap av samlet 159,7 millioner kroner. Det skal ha skjedd ved at Marine Subsea og selskapets datterselskaper betalte fakturaer fra to Panama-selskaper
  • Grovt heleri av 74,8 millioner kroner til en trust forvaltet av Arena Trust i Sveist.
  • Siktet:
    Siktet: (Foto: Stle Andersen)
    Mottak av bestikkelser for 83,5 millioner kroner fra konti i flere selskaper.

Erkjenner ikke straffeskyld
- Dette er en stor og alvorlig sak. Styreleder har beriket seg selv over flere år på kreditorenes regning, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i Økokrim til Dagens Næringsliv.

- Min klient erkjenner overhodet ikke straffskyld, sier Røds advokat Ellen Holager Andenæs til avisen.

Les mer her: Trolig reddet fra kollaps i ellevte time

Hun ønsker på et nåværende tidspunkt ikke å kommentere detaljer i tiltalen.

- 160 mill i Panama-fakturaer
I tiltalen fremgår det at Rød skal ha besørget og/eller medvirket til at Marine Subsea og datterselskapene betalte fakturaer på til sammen 159,7 millioner kroner fra de Panama-registrerte selskapene Glens Commercial Corporation og Altic Shipping Inc.

Økokrim mener selskapene er reelt eid og kontrollert av tidligere styremedlem i Marine Subsea, Gian Angelo Perrucci (70), som er siktet i samme sak.

- Biler, kunst og eiendom
Pengene skal deretter ha blitt disponert på ulike måter av Rød, enten direkte eller indirekte gjennom selskaper kontrollert av ham. Etter hva DN kjenner til, mener Økokrim at pengene er blitt benyttet til Røds private kjøp av biler, kunst og eiendom.

Les mer i dagens utgave av DN på papir, e-avis eller nettbrett.

Har du tips eller kommentarer til saken? Ta kontakt med vår journalist på linn.karen.ravn@dn.no.

Straffesaken er berammet fra 4. november til og med 29. november.

Les mer om dette på DN.no:
FBI dukket opp under Økokrim-avhør av Yara-topp
Økokrim etterforsker Troms Kraft
Her hvitvasker staten penger
Den svarte økonomien: - Vi blir hengende etter i kampen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.