I flere av landets største banker er man oppgitt over at politiet ikke gjorde mer for å forsøke å finne ut hvem som sto bak svindelforsøket med falske eposter i Skatteetatens navn, skriver VG.

I epostene ble mottakeren bedt om å oppgi kredittkortinformasjon for å få tilbakebetalt 6.874,44 skattekroner. Skatteetaten anmeldte svindelforsøket til Oslo politidistrikt 25. juni. En måned senere ble saken henlagt på grunn av manglende kapasitet til å behandle saken.

Også et lignende svindelforsøk som Skatteetaten politianmeldte i begynnelsen av april, ble henlagt med samme begrunnelse. Det samme er ytterligere to lignende saker siden ifjor høst.

Gjennomgår anmeldelsene

Politiet skal nå foreta en gjennomgang av anmeldelsene fra Skatteetaten.

- Finans- og miljøkrimseksjonen vil hente inn de fire sakene fra Skatteetaten, som vi mener er av samme kategori, og se om det foreligger samlet opplysninger som tilsier at det skal iverksettes etterforskning, skriver fungerende seksjonssjef Børre Jæger Walderhaug ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt i en epost til avisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.