Forslaget legges frem fredag, og partileder Knut Arild Hareide legger ikke skjul på hvem som har størst grunn til å være skuffet, skriver Dagsavisen.

- Det er de som sitter med milliardformuer. KrF har allerede vært med på å gi 13 milliarder kroner i skatteletter over to år. Det er 13 milliarder mer enn det vi lovet våre velgere, sier Hareide, men nå er han ikke villig til å gå lenger.

- Å bruke 1,5 milliarder på en gruppe med million- og milliardformuer, er ikke riktig prioritering.

Regjeringens forslag om å kutte selskapsskatten beholder han og lover at alle skal få skattelettelser

- Men vi vil ha en mer omfordelende profil enn regjeringen legger opp til.

KrF vil kutte åtte milliarder i oljepengebruken, men Hareide utelukker ikke at de pengene kan ende opp med å bli brukt likevel, for å dekke ekstrakostnadene den økte asylstrømmen har ført til.

- Vi vet det vil være behov for en del av disse milliardene til øke kostnader som kan komme utover høsten.

Hareide har allerede avslørt at han vil øke elavgiften, men han vil ikke røpe hvilke andre grep partiet ønsker å ta, utover å si at partiet har fått mange gode innspill fra miljøorganisasjonene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.