Dette er beskjeden Hussaini vil gi når han taler på AUFs sommerleir på Utøya torsdag, skriver Dagsavisen.

– Vi vil ha en tøff fordelingspolitikk som reduserer forskjellene og gir alle like muligheter. Ap må gå til valg på å øke skattene slik at de med de sterkeste skuldrene bidrar mest, sier Hussaini.

Han hevder 70 prosent av befolkningen er villig til å betale mer for fellesskapet dersom det gir fellesskapet noe tilbake.

Ikke redd for at det er upopulært

I tillegg til å innføre arveavgift og øke formuesskatten, vil han at de som har to eller flere boliger skal betale eiendomsskatt.

– Dette er disse skatter som er med på å utjevne forskjellene. Jeg mener vi må ha en tøff beskatning på bolig to, tre, fire, slik at det heller blir lønnsomt å investere i bedrifter og arbeidsplasser enn leiligheter, sier Hussaini.

Han er klar over at økte skatte kan være upopulære, men det ser ikke ut til å bekymre ham.

– Vår jobb er ikke å kjempe for det som føles godt, men det som er riktig. Vi går ikke til valg på å øke skattene for moro skyld, det handler om å redusere forskjeller og gi alle like muligheter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: MDG vil gi nordmenn «klimabelønning»


Rikingene drar fra resten dnPlus (DN+)

Hva skal vi leve av etter oljen? dnPlus   (DN+)