Anbudsinvitasjonen ble sendt ut torsdag. Interessenter har frist til 7. mai  med å gi tilbud, og skal være ferdige med arbeidet 1. august i år.

Finansdepartementet viser til utredningen "Kapitalbeskatning i en internasjonal økonomi ", Scheelutvalgets rapport, som nå er til politisk behandling. Men det trengs altså ekstra analyser i arbeidet med Scheel-utvalgets rapport:

" I den forbindelse ønsker departementet å få en nærmere vurdering av sammenhengen mellom beskatningen av norske eiere og investeringsnivået", heter det i anbudsinnbydelsen.

- Regjeringen ønsker et skattesystem som fremmer økonomisk vekst, letter omstilling og skaper nye arbeidsplasser. Hovedoppdraget i dette prosjektet er å analysere det private norske eierskapets betydning for kapitaltilgangen for norske bedrifter, sier finansminister Siv Jensen.

Ifølge statsråden er  det hvordan  både selskapsskatt,  formuesskatt og skatt på eierinntekter påvirker investeringer i innenlandsk nærings­virk­somhet som skal gjennomgås.

For 500 000 kroner  skal utrederne i tillegg vurdere om det er regionale forskjeller i muligheten til å finansiere lønnsomme prosjekter, og spesielt  i hvilken grad endringer i formuesskatten vil øke insentivet til entreprenørvirksomhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.