Hele 3,7 millioner lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende kan fra 1. april sjekke selvangivelsen elektronisk. Samtidig begynner også utsendelsen på papir – og i år er det den siste gangen papirutgaven kommer automatisk.

– Så langt har 1 million nordmenn valgt å bli e-brukere. Det betyr at de kun mottar den elektroniske utgaven av selvangivelsen. Neste år går vi inn for å utvide dette til å gjelde alle nordmenn som ikke selv aktivt ber om å få selvangivelsen på papir. Det betyr at vi legger opp til at dette er det siste året flertallet av befolkningen får selvangivelsen på papir, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Å få selvangivelsen på papir betyr også at det tar lengre tid før skatteoppgjøret kommer. For dem som må betale restskatt er kanskje ikke det så ille, men for dem som får penger igjen er det en annen sak. Da kan man ikke forvente å få skattekronene før tidligst i august.

Leverer man selvangivelsen på nett kommer nemlig skatteoppgjøret i juni.

– For lønnstakere og pensjonister er fristen for å levere selvangivelsen 30. april. Skattytere som ikke har noe å endre eller tilføye skal ikke levere selvangivelsen, understreker Holte.

Han presiserer at det er viktig at folk ikke betaler for mye skatt og at man må sjekke at opplysningene i selvangivelsen er riktige.

På Skatteetatens nettsider kan man få mer informasjon om regler, endringer og utfylling av selvangivelsen.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
Kinas industrimaskineri faller tilbake
Røkke-verft casher inn på salg av skipsandeler
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.