Hittil i år er det betalt inn 413 milliarder kroner i skatt i Norge. Det er 5,8 prosent mindre enn i første halvår i fjor, melder Statistisk Sentralbyrå (SSB) fredag.

Fellesskatt til staten er den klart største inntektskilden med 122 milliarder kroner samlet inn første halvår i 2016. Det er en nedgang på 4,4 prosent fra 2015.

Den den såkalte særskatten på petroleumsvirksomhet som gjør store utslag på inntektene, sammen med den ordinære skatten på de samme virksomhetene.

Særskatt på utvinning av petroleum ga 21 milliarder kroner til statskassen i juni måned, mot 43 milliarder ett år tidligere. Den ordinære skatten har sett en liknende nedgang fra 26 til 13 milliarder kroner.

Personlige skatteytere har betalt inn 320 milliarder kroner så langt i år, noe som er 11 milliarder mer enn første halvår i 2015. Av denne summen gikk 86 milliarder til staten, 88 milliarder til kommunene og 147 milliarder til folketrygden.

Innbetalt og fordelt skatt hittil i år

 

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kina-tretthet har satt inn

Fant milliarder unndratt fra beskatning dn+  (DN+)

Skatt Vest krever 18,6 millioner kroner av Moods of Norway  

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.