Investor Øystein Stray Spetalen.
Investor Øystein Stray Spetalen. (Foto: Aleksander Nordahl)
Hotellinvestor Petter Stordalen er god for flere milliarder kroner. Han eier hotellkjeden Choice, med tilhørende hotelleiendommer, og har i tillegg aksjer for noen hundre millioner kroner på Oslo Børs.

 

Les også: Brukte Mastercard som egenkapital

Mye gjeld

Christen Sveaas hadde høyest inntekt. Foto: Gorm K. Gaare
Christen Sveaas hadde høyest inntekt. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)
Men på ligningslistene fremstår Stordalen som en fattiglus, med null i både inntekt og formue. Årsaken til dette er at Stordalens selskaper ikke er børsnotert og verdiene i stor grad er bundet opp i mye eiendom, som har lavere ligningsverdi enn markedsverdi. I tillegg har investoren mye gjeld i sine selskaper, og det gjør at gjelden overstiger ligningsverdien, selv om gjelden ikke overstiger reell markedsverdi.

Les også: Disse boligene blir ikke solgt - før prisene kuttes kraftig

Kjell Inge Røkke hadde høyest formue.
Kjell Inge Røkke hadde høyest formue. (Foto: Fartein Rudjord)
På den måten blir det null i formue.

Christen Sveaas er den som hadde høyest inntekt ifjor av de kjente investorene på Oslo Børs. Kjell Inge Røkke hadde høyest formue. Røkkes formue er stort sett hans aksjer i Aker, det børsnoterte investeringsselskapet han kontrollerer.

Eigil Stray Spetalen er også en aktiv investor på Oslo Børs. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
Eigil Stray Spetalen er også en aktiv investor på Oslo Børs. Foto: Ørjan F. Ellingvåg (Foto: Orjan F. Ellingvag)

 

Les også: Her er boligrentene du bør strekke deg etter

 

Mindre skatt

I 2013 betalte den kjente investoren Øystein Stray Spetalen 19,55 millioner kroner i skatt. Ifjor slapp han unna med 1,2 millioner kroner, etter at ligningsformuen ble redusert fra 1,77 milliarder kroner til 117 millioner kroner. Spetalens mindre profilerte lillebror Eigil Spetalen betalte mer enn fem ganger mer i skatt enn storebror ifjor med 6,8 millioner kroner. Også Eigil Stray Spetalen er en aktiv investor på Oslo Børs. Han hadde en skattelignet formue på 90,5 millioner kroner, men inntekten endte på 16 millioner kroner.

 

Slik lager du sunn og god treningsmat, se video:

Treningsmat: Eggerøre
Kokk Jonas Lundgren viser deg hvordan du skal spise for å få mest mulig ut av treningen.
03:38
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.