Ansatte i Skatteetaten mener de har for få ansatte til å utføre gode og mange nok kontroller. Dermed blir det lettere å jukse.

Ved å kutte i Skatteetatens budsjett bidrar politikerne til å redusere risikoen for å bli tatt for skatte- og avgiftsunndragelser, mener NTL Skatt.

– Med de budsjettkuttene vi opplever, er vi for få ansatte til å gjennomføre nødvendige og gode kontroller, sier fagforeningens leder Ingrid Sølberg til Fri Fagbevegelse.

I år fikk Skatteetaten et såkalt avbyråkratiseringskutt på 0,7 prosent over statsbudsjettet, mot 0,6 prosent i fjor. Kuttene rammer ifølge Sølberg vilkårlig, uten at det er signalisert hvilke oppgaver som skal kuttes.

Kontorkontroller, bokettersyn og gjennomgang av selvangivelser og merverdiavgiftsoppgaver er eksempler på kontroller ansatte i Skatteetaten skal gjøre, men som NTL Skatt mener det nå blir altfor liten tid til.

– Stortingspolitikerne vet at en krone til skatteetaten gir mange ganger tilbake i statskassen, men velger likevel å kutte i etatens budsjetter, fordi det er viktigere å redusere utgiftssiden i budsjettet enn å styrke inntektssiden, sier Sølberg.

Øyvind Strømme, direktør i regionavdelingen i Skatteetaten, sier at de har «relativt gode rammevilkår».

– Samfunnsoppdraget vårt sier at vi skal prioritere å redusere skatte- og avgiftskriminaliteten, og det gjør vi trolig mer enn noen gang, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Asia i dag: - Børskrakk lar seg ikke forsvare

- Svært vanskelig å vite hva appene faktisk samler inn

Laveste aksjekurser siden sommeren 2013

Se DNTV: Mener sjokk brer seg raskere

Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert: