Onsdag ble det kjent at Økokrim anker deler av saken, der Transocean og tre skatterådgivere ble frikjent av Oslo tingrett for medvirkning til grovt skattesvik.

Som en del av straffesaken, har staten ved Finansdepartementet rettet erstatningskrav mot de tiltalte på nær 1,9 milliarder kroner.

Jan Magnus, rettsdirektør i Skatteetaten, forteller DN at Skatteetaten nå frafaller erstatningssøksmålet.

Den delen av saken som erstatningskravet knytter seg til, er ikke anket av Økokrim. Denne delen omhandler et konsernbidrag fra Transocean As til det norske morselskapet Transhav As.

- Det vil alltid være en usikkerhet knyttet til resultatet av en ankesak, og Skatteetaten har vurdert denne usikkerheten opp mot de hensyn som taler for en avslutning av erstatningssaken, sier Magnus.

- Ankevurderingen er kompleks og består blant annet av en vurdering av de skattemessige og selskapsrettslige spørsmålene i saken. Selv om vi fastholder vårt standpunkt knyttet til de selskaps- og skatterettslige spørsmålene, ser vi at retten har kommet til en annen løsning.

Les også:

Økokrim anker i norgeshistoriens største skattesak

Full frifinnelse i Transocean-saken

Langer ut mot Økokrim, Skatteetaten og Arbeidstilsynet (krever innlogging)

Varsler offensiv mot multinasjonale selskaper (krever innlogging)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.