Advokatfirmaet Schjødt med hovedkontor i Vika i Oslo har åtte av de ti advokatene med høyest inntekt i Norge i 2015.

Listen baserer seg på 529 advokater i de største advokatfirmaene i Norge ifjor. Snittinntekt på hele listen er 5,5 millioner kroner.

Søk i hele advokatlisten her:

Den best betalte av advokatene er Schjødt-partner Einar Caspersen (47) med 18 års fartstid i selskapet og en inntekt på nær 21 millioner kroner ifjor. Han har vært partner i 15 år og har spesialisert seg på eiendomstransaksjoner, fusjoner og oppkjøp, samt investeringsfond (private equity). Caspersen er dermed sentral i mange tilfeller når Schjødt er hyret inn som rådgiver i forbindelse med store transaksjoner og oppkjøp i næringslivet.

Samme spesialfelt har Schjødt-kollega Erling Ueland (53) som hadde 18 millioner kroner i inntekt ifjor.

Morten Steenstrup (63) i Steenstrup Stordrange er også i toppen med 19,2 millioner kroner i inntekt ifjor. Han har også transksjoner som spesialfelt. Blant de ti øverste på listen er Schjødt-advokat Cecilie Amdahl (51) eneste kvinne med 14,4 millioner kroner i inntekt.

Oljekrise ga honorarfest

DN skrev i februar at krisen i olje- og offshoreindustrien hadde gitt ekstra stor pågang hos de største advokatfirmaene det siste året. Samtidig kunne de mest erfarne forretningsadvokatene ta seg bedre betalt. Rundt 4000 kroner pluss moms i timen har vært gjengs nivå for de mest erfarne partnerne i flere år. Sist vinter ble salæret skrudd opp og noen av de mest etterspurte partnerne kunne ta over 5000 kroner timen for et oppdrag.

– Fjoråret var et jordskjelv for deler av norsk økonomi, men urolige tider betyr ofte mer aktivitet for advokatene, sa administrerende partner Dag S. Kaada (43) i Schjødt til DN i februar.

Ifølge en oversikt fra Mergermarket var Schjødt rådgiver i 56 transaksjoner i forbindesle med fusjoner og oppkjøp i 2015, med en samlet verdi på 1400 millioner euro. Wiersholm var med i 46 transaksjoner med en samlet verdi på 2700 millioner euro i den samme oversikten.

 

Les også:

Inntektstoppen: Bergen på topp  

Her er gode råd dyrest  

Krafttrader Einar Aas tjente 215 mill.

Slik krympes Stordalens formue dnPlus

Bloggeren Sophie Elise Isachsen: Doblet inntekten i 2015

Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard

Dagligvarearving dobler formuen

23 år og ti mrd. i formue dnPlus  (DN+)

Politikerlisten: Doblet nesten inntekten

Wordfeud-gründer femdoblet formuen  

Magnus Carlsen mangedoblet inntekten i fjor  

DN tok Skatteetaten på sengen: Kreativ journalistikk lagde kaos hos skatteetaten

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.