Med en inntekt på 5,7 millioner kroner tjente Fredrik Dyve mest av landets eiendomsmeglere i fjor. Dyve er daglig leder i Privatmegleren Dyve og Partnere.

Lønnen legger på seg drøye millionen fra året før.

Dyve, som i flere år har vært Privatmeglerens mestselgende megler, overtok for to år siden Privatmegleren-kontoret på Skøyen etter Miguel Vivot Sørholt.

-  Jeg kommer fra enkle kår på bygda, og er veldig ydmyk overfor det at jeg tjener brukbart. Samtidig vet jeg hvor mye innsats og jobb jeg har lagt ned i dette, sier Dyve.

Megleren sier han alltid har vært opptatt av at man skal stå på så godt man kan.

- For de som jobber hardt, strukturert og målrettet er det absolutt en oppside også i vår bransje, det er det ikke tvil om, sier Dyve.

«Bryter håndbak» med halvparten av kjøperne

Dyve sier han i en periode nå har opplevd boligmarkedet som selektivt. Samtidig er det fortsatt kjøpere i alle segmenter rundt Oslo.

- Men vi «bryter håndbak» med nesten halvparten av kjøperne også her. Vi opplever også at det er blitt færre budgivere. Men det skyldes nok til dels at vi selger en del i de dyrere segmentene. Det er ikke flust av budgivere når vi nærmer oss 13-15 millioner kroner. Men det handler ofte om å prise ting riktig. Gjør man det, får man også brukbar oppmerksomhet i markedet, sier Dyve.

Han innrømmer å være spent på hvilke utslag uroen i økonomien vil få i boligmarkedet.

- Samtidig vil  både studietilbud og jobbtilbud rundt Oslo bestå. Med mye aktivitet og altfor lav boligbygging, tror jeg boligmarkedet kommer til å holde seg i en viss grad, men jeg tror ikke på noe særlig prisstigning. Vi får heller en stabilisering, noe jeg tror vil være sunt, sier Dyve.

Rundt 30 mill. i formue

Daglig leder Kari Børke i Privatmegleren Børke & Partners tjente nest mest av eiendomsmeglerne i fjor med en inntekt på drøye 4,8 millioner kroner. Mens Dyve står oppført med null i formue, har Børke en formue på 6,5 millioner.

På en knepen tredjeplass kommer daglig leder Soliman Sarwar i Privatmegleren Panorama, med en inntekt på like i underkant av 4,8 millioner kroner. Østkantgutten har stått for mange av de dyre salgene rundt Nordstrand i Oslo de siste årene.

På formuestoppen finner vi bergensmeglerne Kenneth Aadland og Vibeke Stavenes, begge er ledere i Proaktiv Eiendomsmegling.

Aadland, som år etter år har vært å finne på inntektstoppen tjente i fjor 3,3 millioner kroner, og har en formue på 32,6 millioner kroner. Stavenes tjente 1,3 millioner kroner i fjor og har en formue på 28,3 millioner kroner.

 

Håver inn på boligsalg

I kroner.
Kilde: Skatteetaten. Dagens Næringsliv tar forbehold om at listen kan inneholde feil.

 

Les også:
Milliardformuer på bil
Dette tjente de på å selge bil ifjor
Dette er landets rikeste under 30
Her er Norges rikeste

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.