Konsulentselskapet McKinsey har jobbet med de største norske selskapene i en årrekke, og har de siste årene også blitt kjent som hoffleverandør av elitekonsulenttjenester til det offentlige, blant annet Nav.

Nestoren på Oslo-kontoret er Tore Myrholt (58), som hovedsakelig jobber med olje- og gassindustrien, og Statoil skal være en viktig kunde.

Lønnshopp

Myrholt har gjennom flere tiår vært Norges best betalte konsulent.

Selv om inntektene til den norske filialen falt med 11 prosent ifjor og McKinsey de siste årene har gått med betydelig underskudd i Norge, får Myrholt likevel et lønnshopp.

Les også: McKinsey-underskudd i tre år

Siviløkonomen fra NHH dro inn 77,45 millioner kroner i 2014 som seniorpartner, en solid økning fra 53 millioner kroner i 2013.  Ligningsinntekten kommer ikke bare fra den norske virksomheten, men også den globale partnerpoolen som Myrholt får en andel av.

– For oss som er født på 50- og 60-tallet har det vært en eventyrlig økonomisk reise. Vi har faktisk gått tregangeren med tanke på inntekt per innbygger i verden , sa Tore Myrholt, direktør og seniorpartner i McKinsey & Co under NHH-Symposiet i mars i år.

Formue på 163 mill.

Blant de største lønnsvinnerne er altså Myrholt selv. Myrholt har jobbet i McKinsey siden 1992, hvor han har hatt store ansvarsområder.

På midten av 2000-tallet var han også styremedlem i det internasjonale styret i McKinsey. Myrholt har en ligningsformue på 163,8 millioner kroner.

Myrholt ligger noen lønnstrinn over Ole Jørgen Vetvik (40), som styrer butikken for McKinsey i Norge. Også Vetvik er siviløkonom fra NHH, og han hadde en inntekt på 12,68 millioner kroner og en ligningsformue på 10,8 millioner kroner.

DN har tidligere omtalt at flere McKinsey-topper fikk betydelige skattekrav for årene 2003–2005 etter at de rapporterte bonuser som kapitalinntekt. Skattemyndighetene mener det er lønnsinntekt.

Ole Jørgen Vetvik er sjef for McKinsey i Norge.
Ole Jørgen Vetvik er sjef for McKinsey i Norge.

Lavere nivå i BCG

Boston Consulting Group-topp Adam Saga Ikdal (44) som ifjor ble managing partner for konsulentselskapets Sør-Afrika-avdeling og flyttet til Johannesburg, kan notere seg for en inntekt på 12,2 millioner kroner og formue på 16,4 millioner kroner.

Ikdal har nærmere 20 års erfaring i BCG-systemet på kontorene i Stockholm, Oslo og New York.

BCGs Oslo-kontor ledes i dag av Øyvind Torpp, som hadde en inntekt på 12 millioner kroner, og en formue på 12 millioner kroner.

 

Adam Ikdal, Boston Consulting Group
Adam Ikdal, Boston Consulting Group (Foto: Ole Morten Melgård)
 

Les også:

Selger seg ned i interiørkjede

Skal være aktuell for nytt dypvannsprosjekt

Avisene på 1-2-3  

Se også: Eggerøre som treningsmat

Treningsmat: Eggerøre
Kokk Jonas Lundgren viser deg hvordan du skal spise for å få mest mulig ut av treningen.
03:38
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.