Med en inntekt på 7,1 millioner kroner og en formue på 35,7 millioner kroner er Bergensmeglerene Tore Kenneth Aadland (43) nok en gang Norges suverent rikeste eiendomsmegler, ifølge Skattelistene som ble offentliggjort fredag.

Tjente 90 mill.

Aadland er daglig leder for Proaktiv Eiendomsmegling i Bergen. Lønnen hans holder seg stabil fra året før. Sjekk fjorårets oversikt her.

Eiendomsmeglertoppene tjente tilsammen omtrent 90 millioner kroner i 2013. Flere av toppene sitter på store verdier selv om de står oppført med null inntekt og formue (se forklaring i faktaboks). 

- Får som fortjent

I fjor viste oversikten at en rekke meglere hadde doblet inntektene. Årets skattelister viser at flere av de mest innbringende meglerne har hatt en motsatt utvikling, og sett lønnen sin minske. I 2012 var det seks meglertopper med inntekt over fem millioner kroner. Årets skattelister viser at kun én megler, Aadland, tjener over dette.

- Man høster som man sår og får som fortjent, sa megleren om sin egen suksess til DN i fjor.

- Jobben min er å forvalte andres verdier på en slik måte at de får så godt betalt som overhodet mulig for eiendommene vi selger. Når kundene våre gjør det godt, får vi betalt en liten del av den suksessen og merprisen vi forhåpentligvis er med på å skape gjennom god megling. Det er en takknemlig og spennende jobb, sa Aadland da.

 

 

 

Les også på DN.no:

Så mye tjente bilsjefene på deg  

Vant etikkstriden – taper lønnskampen  

Han tjente mest ifjor  

Her er Norges rikeste

Salmar-arving (21) ble én milliard kroner rikere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.