Anders Endreson i Pareto hadde en ligningsinntekt på 67,2 millioner kroner i 2014.

Dét gjør ham til fjorårets desidert best betalte meglertopp, og er også nok til å havne på 12. plass blant de som tjente mest ifjor i Norge. Han har dessuten en solid formue på nesten 900 millioner kroner.

I 2013 sto han oppført med en inntekt på 19,4 millioner kroner.

Sjekk skattelistene for 2014 her

Se topplisten nederst i saken!

Syv av de best betalte meglerne på DNs topp 20-liste er tilknyttet Pareto. Det er viktig å merke seg at dette er et navneutvalg DN har gjort, noe som betyr at enkelte meglere kan ha blitt utelatt fra topplisten.

Støle er Norges sjette rikeste

Det norske meglerhuset kontrollert av Svein Støle har i mange år vært lønnsledende i meglerbransjen, og Støles mest betrodde medarbeidere er partnere i de ulike datterselskapene i Pareto-gruppen.

Selv tjente Svein Støle 3,4 millioner kroner ifjor, og har en formue på 5,3 milliarder - noe som gjør ham til Norges sjette rikeste.

Meglerhuset har en dominerende rolle særlig innenfor olje- og offshorebransjen. En stor kunde er John Fredriksen, som har lagt igjen mye penger innen shipping, offshore og fiskeoppdrett.

Bak Anders Endreson på inntektslisten følger Alexander Borgen i Arctic med en inntekt på 23,8 millioner kroner. Det samme tjente Lars Buin i Pareto, som toppet inntektslisten for 2013.

 

Inntektstoppen i meglerhusene 2014

 

Les også: Her er Norges rikeste

Dette er landets rikeste under 30

Ny mann på skattetoppen

Sikrer seg rådyre skjærgårdsperler - og det har han råd til  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.