Det var ikke bare Møller-toppene som tjente gode penger på å selge bil til nordmenn ifjor.

Forrige gang skattelistene ble presentert, var det konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud som hadde den høyeste inntekten blant bilsjefene, og selv om inntekten i 2014 økte med 2,3 millioner kroner fra 2013 til 11,6 millioner kroner, ble han likevel passert av konsernsjef i Møllergruppen, Pål Syversen som tjente over 13 millioner kroner ifjor.

Les også: Dette tjente Møller-toppene

Toppen av listen preges av lederne i Møllergruppen. Bilsalget i Norge var svært godt i 2014, så mange av merkesjefene har tjent bedre i 2014 enn året før.

Nederst på denne listen finner vi påtroppende sjefer som ikke har inntekt fra sin nye jobb i 2014.

Den store vekstvinneren på det norske markedet i 2014 var Tesla. I Norge er organisasjonen relativt flat, og i årberetningen er det ikke oppgitt noen daglig leder.

Pål Simonsen tiltrådte ifjor en stilling som såkalt Country Manager i selskapet, men inntekten på knappe 1,2 millioner kroner, står ikke helt i forhold til de 2,5 milliardene som selskapet omsatte for i Norge ifjor.

Les også: Solgte elbiler for 2,5 milliarder i Norge

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.