Trond Mohn troner øverst både på listen over de med høyest inntekt og de med høyeste formue for skatteåret 2015, viser skattelistene som ble tilgjengelige sent torsdag kveld. Sønnen Fredrik Wilhelm Mohn er på åttende plass.

Med en formue på 9.845.915.370 kroner, eller nesten ti milliarder kroner, slår 73-åringen Trond Mohn den 50 år yngre Gustav Magnar Witzøe med drøyt fem millioner kroner, viser listene. På tredjeplass følger investor Kjell Inge Røkke som har en ligningsformue på nesten 9,8 milliarder kroner.

Les også: 23 år og ti mrd. i formue dnPlus

Første kvinner på listen er søstrene Alexandra (20) og Katharina (21) Gamlemshaug Andresen på femte og sjette plass. De har fått overført store deler av Ferd-konsernet til seg fra faren Johan J. Andresen og ble synlige på listene da de fylte 18 år. Alexandra, som er ett år og to måneder yngre enn sin søster, klokker inn med 5000 kroner mer i formue enn søsteren.

Les også: 20-åringer med 14,1 milliarder i formue dnPlus

Frederik Wilhelm Mohn, som fikk kontroll over egen formue etter at familieselskapet Frank Mohn for noen år siden ble solgt til svenske Alfa Laval, har drøyt 4,3 milliarder i ligningsformue.

Olav Thon synes de har gjort nok
01:46
Publisert:
Olav Thon, som i flere tiår ble regnet som Norges rikeste mann, er nå på 19. plass. Årsaken er at eiendomsinvestoren for to år siden opprettet en stiftelse som han overførte store deler av stiftelsen til. Likevel har Thon så han klarer seg med en lpersonlig igningsformue på 1,8 milliarder kroner og en inntekt på drøyt 50 millioner kroner.

Toppliste

 

Sjekk skattelisten der du bor!

Les mer her:

Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard

Lønnsfest for Pareto-topp

23 år og ti mrd. i formue

Krafttrader Einar Aas tjente 215 mill.

Antidoping Norge: - Ingenting tyder på at dette har prestasjonsfremmende effekt
Torsdag ble det kjent at Johaug har avlagt positiv dopingprøve. Langrennsstjernens urinprøve viste spor at det forbudte stoffet clostebol.
01:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.