Eiendomsmagnaten Olav Thon har i mange år vært blant Norges rikeste. I fjor, som i de to årene før, tronet han på formuetoppen. I fjor var formuen hans anslått til å være 28 milliarder kroner.

Trekker hjemkommunen ned

Thons massive formue har også i flere år dratt hans hjemkommune Hole opp på toppen av formueslisten. I 2012 mottok Hole i Buskerud, på grensen til Bærum, Norges høyeste formueskatt per person. Thon var i mange år kommunens suverent største skattyter, men i 2013 flyttet han store deler av formuen sin til en stiftelse.

Fra «toppen» i 2012 havner Hole nå på 14. plass i formuesskatt per person.

Les mer om kommunene på toppen - og bunnen - av formueslisten her: Her topper de formueslisten

Slik sjekker du skattelistene.

Fra pelsselger til eiendomsmagnat

Olav Thon er i dag 91 år gammel. Han vokste opp på en gård i Hallingdal og slo seg opp som pelsoppdretter og skinnselger. Han begynte sin eiendoms- og handelskarriere for alvor på 1950-tallet. I dag eier Olav Thon-stiftelsen en rekke hoteller, kjøpesentre og annen eiendom over hele Norge og i utlandet.

Slik sjekker du skattelistene: Sjekk hvor du havner på lønnstoppen

I skattelistene for 2013 står Thon oppført med omtrent 1,1 milliarder i formue, og over 48 millioner kroner i inntekt.

Slik sjekker du skattelistene.

Les også på DN.no:

Han tjente mest ifjor

Salmar-arving (21) ble én milliard kroner rikere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.