Einar Aas har tjent opp sin formue gjennom å spekulere i kraftpriser på kraftbørsen Nord Pool. Årsregnskapet fra hans investeringsselskap Toppen Invest viste nylig at selskapet ifjor tjente litt over to millioner før skatt. Det er rundt 600.000 bedre enn i 2012.

Ass investerte i 2013 i andre selskaper for over 55 millioner kroner, og eier 17 prosent av Aas Eiendomsutvikling, 67,1 prosent av 2014 Invest og 12,5 prosent av Viking Heat Engine.

Sjekk skattelister 2014

Sistnevnte selskap har brukt 150 millioner kroner på å utvikle – Det er jo ikke hvem som helst . Regnskapet viser at den bokførte verdien av denne investeringen, som Aas foretok ifjor, er 45 millioner kroner.

Mediesky

Selv har milliardæren, som i skattelistene står oppført med en formue på 1,115 milliarder kroner, alltid holdt seg unna medienes søkelys. DN har bare ett gammelt bilde av ham i arkivet.

I slutten av 2009 sikret han seg arkitekt Finn Sandmæls toppleilighet ytterst på Tjuvholmen i Oslo for 27,5 millioner kroner.

Fra før eide Aas en leilighet vegg i vegg, og har nå kontroll over hele den 342 kvadratmeter store toppetasjen i Strandpromenaden 5:

Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge

Han stiller aldri opp til intervju og tillater ikke at noen tar bilder av ham.

- Jeg har ingen kommentar. Jeg snakker ikke med journalister. Ha det bra, sa han til VG i 2010 i forbindelse med eiendomskjøpet.

I år havner han øverst på inntektstoppen med oppunder 314 millioner kroner. På de neste plassene følger Trond Mohn, Terje Tom Høili og Frederik Wilhelm Mohn.

Skyver Trond Mohn ned fra toppen

Også Trond Mohn tjente over 300 millioner i 2013, ifølge skattelistene. Men pumpemilliardæren, som figurerte øverst på inntektstoppen da skattelistene ble publisert ifjor, måtte i år se seg slått av den mediesky investoren fra Grimstad.

På 13. plass finner vi Trine-Lise Jordan Brekke, som var den kvinnen i Norge som tjente mest ifjor.

Øverst på listen over Norges rikeste personer troner nå Kjell Inge Røkke (56). Hans formue har vokst med nesten tre milliarder kroner på ett år - fra 9,0 til 11,8 milliarder kroner.

Se topplisten her

20 på topp inntekt 2013

 

Les også:
Her topper de formueslisten
Henrik Carlsen (68) har jobbet med alle Statoil-sjefene
- Kan du i det hele tatt se den? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.