Thomas Giertsen selskap Feelgood fortsetter å gjøre det godt, og Giertsen kunne til sammen innkassere 5,36 millioner kroner ifjor.

Giertsens selskap produserer blant annet «Torsdag kveld fra Nydalen», «Torsdagsklubben», «Nårje» og «Helt Perfekt». Feelgood SFT står også bak sceneproduksjoner som «Mann (44)» og «Team Eckbo».

Hærland tar toppen

Men det er Anne-Kat Hærland som er komikernorges best betalte i 2013. Hærland tjente 7,28 millioner kroner, og har nå en formue på 12,19 millioner kroner.

Inntektene kommer til tross for at fjoråret ikke var en publikumsuksess for Hærland.

Bare 147.000 seere i snitt så Hærlands show «Anne-Kat» på TVNorge ifjor, og når og om Herland dukker opp på TVNorge igjen, er ikke sikkert.

– Som du helt sikkert forstår, så kan vi ikke uttale oss om det nå. Anne-Kat jobber med programutvikling, sa Hærlands manager Pernille Streijffert til DN i vår.

Anne-Kat Hærland er den mesttjendende komikeren i Norge i 2013.
Anne-Kat Hærland er den mesttjendende komikeren i Norge i 2013.
Millioner selv uten «The Fox»

Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker tjente også godt ifjor, med henholdsvis 3,14 og 2,56 millioner kroner.

Det er derimot ikke snakk om inntekter fra gigahiten «The Fox», men tv-show, sceneshow og andre opptredner fra duoen. Det virkelige utslaget av «The Fox»-sukseen kommer etter all sannsynlighet først til neste år.

Gevinsten fra nærmere 500 millioner avspillinger av «The Fox» på Youtube har foreløpig gitt 2080 kroner i inntekter for avspilling i utlandet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.