Det gjør ham til den pr- og reklametoppen med desidert høyest inntekt i 2015 (se liste nederst).

Ifølge skattelistene hadde Glendrange en inntekt på 10.081.864 kroner og en formue på 16.108.387 kroner i fjor.

Det er over 8,2 millioner mer enn han tjente i 2014.

Ifølge Glendrange har den høye inntekten en naturlig forklaring.

- Ligningstallene for 2015 skyldes i all hovedsak at det er utbetalt et akkumulert utbytte tilbake til 2011 fra mitt investeringsselskap. Tallene har lite å gjøre med den egentlig inntekten fra i fjor. Dette er en en skatteteknisk endring som skyldes det nye skattesystemet hvor selskapsskatten går ned og utbytteskatten opp, sier han og understreker at pengene er tilbakeført til investeringsselskapet.

LES OGSÅ: Millionvekst for pr-byråer dnPlus (DN+)

Glendranges sjef, Claus Sonberg (49) i Zynk, dro inn 5,5 millioner kroner mindre i 2015 og endte på i overkant av 4,5 millioner kroner i inntekt. Duoen var med å starte Zynk i 2010, og er to av Norges mest erfarne kommunikasjonsrådgivere.

Reklametopper håver fortsatt inn

2015 ble et svært innbringende år for Zynk. I februar skrev DN at pr-byåret økte byråinntektene til 39 millioner kroner, en vekst på syv prosent mot året før. Byråinntekt er selskapets egne inntekter, den summen byrået tjener som det selv kan disponere.

De fem partnerne i byrået hentet ut 11,4 millioner kroner i utbytte etter fjorårets resultat.

LES OGSÅ: Bistår i flere korrupsjonssaker dnPlus (DN+)

– Vi er veldig godt fornøyd med resultatet ifjor, særlig med tanke på den betydelige turbulensen som norsk økonomi opplever, sa daglig leder Sonberg i februar.

I fjor var det reklamesjefene Ståle Schjærven og Kjetil Try (57) i henholdsvis Schjærven Reklamebyrå og Try/Apt, som tronet øverst på listen over pr- og reklametopper som tjente mest.

Try dro i år som i fjor inn 8,5 millioner kroner, mens Schjærven gikk ned fem millioner kroner i inntekt og landet på 7,3 millioner i 2015.

Du kan selv sortere listen ved å trykke på inntekt, formue, skatt eller navn i listen nedenfor.
Trykk her hvis du leser saken i app.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.