Michael Stang Treschow (29) overtok ifjor virksomheten og 600.000 mål skog etter moren Mille-Marie Treschow (62). Det synes i ligningslistene for 2015:

29-åringen går fra null i formue i 2014, til en ligningsformue på over 630 millioner kroner ifjor. Han betalte 5,5 millioner kroner i skatt og står oppført med null i inntekt i ligningslistene for 2015.

– Jeg synes dette er kjempespennende. Jeg føler et ansvar for å bringe bedriften en generasjon videre. Målet mitt er å overlevere bedriften i enda bedre stand til neste generasjon. Det er mye ansvar, det merker jeg godt, sa han i et intervju med DN i forbindelse med overdragelsen ifjor.

Les hele intervjuet her: Den nye skogsmilliardæren dnPlus (DN+)

Stang Treschow var konsernsjef i familieselskapet Treschow-Fritzøe as fra 2013, men steppet til side da han i stedet fikk rollen som styreleder og eier ifjor. Arvid Gusland er nå daglig leder i selskapet.

Kun én arver bedriften

Mille-Marie Treschow fortalte DN at det var et naturlig tidspunkt å gi seg på ifjor. Hun arvet familieimperiet som 32-åring og regjerte i 29 år.

– Michael er eldst, og vi har som tradisjon i familien at bedriften kun skal gå til én arving, slik at bedriften kan beholdes samlet og være styrket til videre drift og omstilling i et stadig mer skiftende marked, sa hun, som nå står oppført med en formue på «bare» 96,4 millioner kroner i ligningslistene for 2015.

Se listen over de under 30 år med størst ligningsformue nederst i saken.

Michael Stang Treschow er syvende generasjon eneeier av familieselskapet.

Mille-Marie Treschow på Fritzøehus i Larvik. Foto: Linda Næsfeldt
Mille-Marie Treschow på Fritzøehus i Larvik. Foto: Linda Næsfeldt (Foto: Dagens Næringsliv)
Lillesøster Victoria Stang Treschow (27) har imidlertid også arvet familieverdier og står oppført med en ligningsformue på rundt 144 millioner kroner i 2015.

– Jeg har mange drømmer, men å ta over familiebedriften har aldri vært en, sa hun til DN ifjor.

Eksklusive biler og leiligheter

I tillegg til skogbruk driver Treschow-Fritzøe innen eiendom, logistikk, steinindustri og byggevare. Og Michael Treschow er god for langt mer enn den lignede formuen: Han har nå overtatt morens plass på Kapitals liste over landets rikeste, der formuen anslås til 2,5 milliarder kroner.

Ifjor startet den bilinteresserte 29-åringen Autoxo as sammen med Autostrada-gründer Olav Medhus. Selskapet importerer og selger luksusbiler, omsatte for 105 millioner kroner ifjor og hadde et overskudd før skatt på én million kroner.

I juni i år ble det kjent at Autoxo utvider og overtar Autostrada Sport, som selger eksklusive biler og er offisiell importør av Maserati og har godkjent verksted for Ferrari i Norge.

Treschow har også gjort eiendomsinvesteringer. Blant annet kjøpte han en leilighet på Tjuvholmen til 56 millioner kroner i 2014, og ga ifølge Finansavisen 96 millioner kroner for en leilighet på eksklusive Fischer Island i Miami i sommer.

Les også: Dette eier Treschow-arvingen

- Jeg har mange drømmer, men å ta over familiebedriften har aldri vært én av dem

Her er listen over Norges 100 rikeste under 30 år:

Les om Gustav Magnar Witzøe - som er øverst på listen her: 23 år og ti mrd. i formue

Sjekk skattelisten der du bor!

Les mer her:

Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard

Lønnsfest for Pareto-topp

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast om Opec og oljemarkedet: DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus forklarer hvorfor en oljepris på 60 dollar per fat kan være innen rekkevidde før jul.

Vi vil høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

 

Anbefalt av DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:

 

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.