I Norge er det to store bilkonsern som tilsammen eier importselskapene for mer enn 40 prosent av det totale bilsalget i 2014.

Begge disse selskapene er familieeide. Møllergruppen selger flest biler, og omsatte for over 20 milliarder kroner i 2014.

Les også: Solgte biler for 20 milliarder

Det er ikke bare sjefen i disse selskapene som tjener penger.

Les også: Dette tjente Møller-toppene

Eierne har også gigantiske formuer.

Her har vi samlet aksjonærer i de ulike eierselskapene i Møllergruppen. Summerer man den skattbare formuen til Møller-arvingene kommer man frem til  4,8 milliarder kroner.

 

Det andre store bilkonsernet i Norge er Bertel O. Steen. Også her har familien opp gjennom årene tjent gode penger på å selge biler i Norge. Ifjor omsatte konsernet for 10 milliarder kroner.

Les også: Forbereder seg til netthandel

Eierstrukturen i Bertel O. Steen består av flere grener arvinger, og en rekke selskaper med eierinteresser i konsernet. Samlet har de en skattmessig formue på 2,24 milliarder kroner.

 

At det går an å tjene gode penger på bil viser også resten av listen over rikinger med bilrelaterte formuer.

 

 

Les også: Dette tjente de på å selge bil ifjor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.