Søstrene Katharina (20) og Alexandra (19) Gamlemshaug Andresen er blant landets aller rikeste, med omlag 5,9 milliarder kroner hver seg «på bok».

Det viser skatteoppgjøret for 2014, som ble tilgjengelig natt til fredag. I Norge er det bare Kjell Inge Røkke (56) som er rikere, med en formue på nesten 10,1 milliarder kroner ifjor.

Sjekk skattelistene for 2014 her

Se topplisten nederst i saken!

Skal overta familieselskapet

Søstrene Andresen er døtre av Ferd-eier Johan Andresen.

Jentene har begge fått overført 42 prosent av verdiene i familieselskapet. For første gang på seks generasjoner er det to jenter, og ikke er en Johan Henrik eller en Nicolai, som skal ta over Andresen-imperiet.

Ferd eier blant annet Swix og oljeserviceselskapene Interwell og Aibel. Johan Andresen har også markert seg som en forkjemper for såkalt sosialt entreprenørskap. Selv er han nummer 9 på topplisten over Norges rikeste, med en formue på 2,8 milliarder kroner.

Etter å ha fylt 18 år, dukket Katharina opp i skattelistene for første gang ifjor. I et intervju med DN fortalte hun om «et ekstremt press».

- Men sånn er det for de fleste i min posisjon. Heldigvis er vi to. Det blir lettere for oss begge at vi er to, og vi står veldig nær hverandre både i alder, vennskap og samhold, sa hun om sin lillesøster, som den gang var for ung til å vises i ligningslistene.

Samme år ble Alexandra myndig og ble intervjuet av Ferd-magasinet. Her snakket hun blant annet om satsingen på hestesport.

- Jeg føler et stort ansvar. På en måte tenker jeg at jeg ikke har gjort meg fortjent til dette, samtidig ønsker jeg å bidra til å utvikle Ferd og gjøre det enda bedre. Å finne en måte å gi noe tilbake på synes jeg er vanskelig, sa hun til internmagasinet.

Røkke på topp

Ligningsoppgjøret for 2014 viser at formuen til Katharina Andresen vokste med omtrent 1,3 milliarder kroner ifjor.

Også landets tredjmann på topplisten, investor og filantrop Trond Mohn (72) , ble over én milliard kroner rikere fra 2013 til 2014.

Formuen til Norges rikeste - Kjell Inge Røkke - krympet på sin side med omlag 1,7 millarder.

Røkke tok over topplasseringen etter at Olav Thon (92) i 2013 flyttet store deler av formuen sin til en stiftelse. Eiendomskongen har i dag oppført med en 1,5 milliarder kroner, noe som gjør 92-åringen til landets  20. rikeste. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norges 20 rikeste

Se DNtv: Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt  annerledes.

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert: