Oljefondet er på mer enn 7000 milliarder kroner og er med det verdens største statlige fond. Men de som forvalter fondet kan ikke skryte av å ha verdens høyeste lønninger.

Ligningen for 2015 viser at toppene i Norges Bank Investment Management (NBIM), som forvalter Oljefondet, samlet hadde 62 millioner kroner i lønn. Da er riktignok to NBIM-topper som ikke skatter til Norge ikke inkludert i tallet.

Oljefondets mektige sjef Yngve Slyngstad har toppet lønnslisten de seneste årene, men blir i år forbigått.

Slyngstad, som tjente 6,2 millioner kroner, er nemlig blitt dyttet ned på andreplass av Lars Oswald Dahl, som står oppført med en ligningsinntekt på 6,5 millioner kroner i 2015.

Dahl er direktør for markedsrisiko innen NBIMs ferske eiendomsinvesteringsorganisasjon. Avdelingen forvalter en eiendomsportefølje med globalt mandat, som ved utgangen av andre kvartal var verdt 221 milliarder kroner.

Dahl tiltrådte stillingen i januar 2015, og har tidligere jobbet i en lignende stilling i Storebrand.

 

 

Sjekk skattelisten der du bor!

Les mer her:

Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard

Lønnsfest for Pareto-topp

23 år og ti mrd. i formue

Krafttrader Einar Aas tjente 215 mill.

Antidoping Norge: - Ingenting tyder på at dette har prestasjonsfremmende effekt
Torsdag ble det kjent at Johaug har avlagt positiv dopingprøve. Langrennsstjernens urinprøve viste spor at det forbudte stoffet clostebol.
01:47
Publisert:

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast om Opec og oljemarkedet: DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus forklarer hvorfor en oljepris på 60 dollar per fat kan være innen rekkevidde før jul.

Vi vil høre fra deg! Send oss gjerne en mail!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:

 
Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert: