Sophie Elises reise fra rosablogger til samfunnsdebattant har gjort underverker for inntekten. 21-åringen mer enn doblet inntektene fra 2014 til 2015.

Ligningen viste at hun ifjor tjente  2,5 millioner kroner. Av dette betalte Isachsen 660.479 kroner i skatt og hadde en ligningsformue på  69.333 kroner.

I et intervju med DNs magasin D2 tidligere i år, sa Isachsen at hun ser at hun vil doble inntektene også i år, det vil i så fall si at Isachsen regner med å tjene minst 5 millioner kroner i 2016.

Isachsen har rundt 100.000 daglige lesere på bloggen og 289.000 følgere på bildedelingstjenesten Instagram. Hun har også jobbet med å utvikle en app det siste året, samt at en selvbiografi er på trappene.

I 2014 sto Sofie Steen Isachsen, som hun egentlig heter, oppført med 1.079.224 kroner i skattbar inntekt i ligningen. At inntekten stiger er resultatet av en bevisst holdning.

Vil ha betalt

Hun har slutttet med samarbeid der betalingen er av typen «gratis dykketur til Marokko».

 – Hvorfor skal jeg ligge og plaske i vannet der nede når jeg heller kan få lønn? spurte hun retorisk da D2 intervjuet henne tidligere i år.

Om 2015 var et inntektsbringende år for bloggeren, har 2016 også gitt henne mye medieoppmerksomhet, om ikke alt av den velkomne typen. Hun har stått frem med historien om at hun ble utsatt for hevnporno, og hun har nylig tatt et oppgjør med Facebook-gruppen Mannegruppa Ottar  etter at intime bilder av henne stadig ble delt i gruppen.

Isachsen fremstår som personlig i sin måte å kommunisere med leserne på, men hun avvsier at det er i vinnings hensikt.

- Bloggen bygger på et tillitsforhold mellom leser og blogger, sa hun tidligere i år, samtidig som hun understreket at hun har vært personlig siden hun var 16 år.

– Jeg hadde ikke klart å komme opp med en businesstrategi da jeg var så ung.

Les også flere skattesaker på DN:  20-åringer med 14,1 milliarder i formue dnPlus (DN+)

                                                           Krafttrader Einar Aas tjente 215 mill.

                                                           Dagligvarearving dobler formuen

                                                           Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.