Anguilla, Bermuda, De britiske Jomfruøyene, Montserrat og Turks- og Caicosøyene har gått med på en sterk utvidelse av retten til innsyn i bankkontoer. Dermed øker sjansen for å finne ut om penger er unndratt skatt, heter det i en kunngjøring torsdag.

– Dette innebærer et betydelig fremskritt i arbeidet for å bekjempe ulovlig finansiell virksomhet. Det setter en ny global standard for kampen mot skatteunndragelse, sier den britiske finansministeren George Osborne.

Opplysningene som myndighetene i skatteparadisene sender til Storbritannia vil bli gjort tilgjengelige også for myndighetene i Frankrike, Italia, Spania og Tyskland. Disse fire landene og Storbritannia avtalte i juni i fjor å samarbeidere tettere om å bekjempe skattesnyteri.

Øya Man i Irskesjøen mellom Irland og Storbritannia skal også inngå i det nye europeiske samarbeidet. Men kanaløyene Jersey og Guernsey har ennå ikke sagt seg villige til å dele informasjon med andre land enn Storbritannia. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.